Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Åk lokalbuss på semestern

Efter den tragiska olyckan i söndags börjar detaljerna klarna och tid finns för eftertanke och reflektioner. Bakgrunden till olyckan var i sig inte unik, utan orsakades av betingelser som allt för ofta finns med i många trafikolyckor, även i Sverige. När både ………..

hög fart och alkohol finns med är det olyckor av denna typ som inträffar. Att busschauffören i detta fall var nykter är klen tröst för de som drabbades. Men ger man sig ut i trafiken, då är det med förhoppningen att alla andra följer de regler som finns.

Nu vet alla som kört motorvägen mellan södra delen av ön och Santa Cruz att både fart och körteknik påminner om ett dataspel där snabbast fram vinner. Trafikproblemen finns och kommer att förvärras trots att trafikregler skärps, promillegränsen sänkts, parkeringsgarage byggs, antalet poliser ökar, motorvägen breddas mm. Men så länge vi inte ändrar vårt beteende kvarstår faktum, problemen kommer att förvärras.

Det hjälper inte att turister svär över att – spanjorer kör som idioter och vet inte hur man kör i rondeller. Under en semestervecka kan vi svenskar inte förändra den spanska trafikkulturen, glöm det.

Mitt råd till dig som turistar en kortare tid på Teneriffa är: åk lokalbuss! De gröna TITSA bussarna, som sköter kollektivtrafiken på Teneriffa fungerar mycket bra med professionella busschaufförer, linjenätet är väl utbyggt samt med biljettpriser som ger utrymmen i turistkassan till mycket mer. Speciellt om man köper BONO kortet som ger kraftiga rabatter.

Åker du buss kan hela familjen uppleva Teneriffas fantastiska natur och alla irritationsmoment, som alltid uppstår vid bilkörning på främmande vägar, gör att alla blodtryckshöjande bråk i trafiken undviks. Dessutom slipper man irra i timmar på jakt efter parkeringsplatser.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2005-11-03 20:41

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin