Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Marina upplevelser på ön.

Utbudet av utfärder till havs är stort när man befinner sig på Tenerife. Bland de populärast och mest uppskattade är att titta på valar och delfiner. Orsaken är att du nästan alltid får uppleva vad arrangören utlovat, men risken finns alltid att ……….

människans nyfikenhet stör det marina livet. Polismyndigheten Guardia Civil, har en avdelning med namnet SEPRONA som har som uppgift att bevaka natur och miljö. Bland annat håller de ett öga på nationalparken Cañadas, men man bevakar också havet,……….

närmare bestämt de kustnära vattnen. Nu har SEPRONA kontaktat kommunen Santiago del Teide, som sträcker sig bort till Los Gigantes, för att genom kameraövervakning följa händelserna längst de gigantiska klipporna.

Området är känsligt eftersom olika arter av valar och delfiner ofta samlas i området. Det som bekymrar myndigheterna är hur antalet båtutfärder med nyfikna turister ökar och därmed kan ge de lekfulla djuren anledning att flytta till en annan ”kommun”.

Valarna som tillhör en av de största varelserna som levat på jorden trivs i vattnen kring Kanarieöarna. Bland 80 olika arter som finns, har 22 synts runt vattnen kring öarna. Den vanligaste är Pilotvalen, som finns här året om. Den växer till en längd av 8 meter och väger upp till 2,5 ton. Den simmar kring 6 km/tim och accelererar upp till 45 km/tim vid fara.

Den kan dyka ner till 600meters djup och konsumerar 50-60kg squid/dag. Bottlenosed dolphin har en nos och ett antal tänder, ideala för att fånga fisk och andra havsdjur som de finner med hjälp av ultraljud . En vuxen delfin kan oftast nå en längd av ca. 3 meter.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2004-06-04 14:58

  Kommentera artikeln (det krävs att du loggar in) >>

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin