Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Sveriges ambassadör på besök

Under två dagar besöker Ambassadör Lars Grundberg med fru ön för att få en bättre bild över svenskars villkor på Tenerife.

Med på resan deltog Kanarieöarnas ende konsul, Ann-Kristin Ekstrand-Celis, som sköter sitt arbete från Las Palmas på Gran Canaria. Under måndag e.m besökte man Los Cristianos och tisdag f.m Purto de la Cruz.

Över en kopp kaffe och goda kanelbullar hölls en givande information med efterföljande frågestund. Ett 20-tal inbjudna, som representerade olika intressergrupper på Tenerife, deltog. Önskemål från de fastboende var att konsulatet på Tenerife åter öppnas. Ambassadörens "diplomatiska" svar var att han gärna kunde tänka sig det men att det handlade om sparbeting som drabbat alla ambassader i världen.

Lars Grundberg redogjorde bl.a. för hur ambassaden i Madrid arbetar och är bemannad. En av de viktigaste uppgifterna är att följa vad som sker i det spanska politiska livet och helst ge Sveriges regering information om vad som är på gång - lite en form av underrättelsetjänst.
Förhållandet mellan staterna är gott, som det brukar uttryckas, så till dags dato har ingen anställd vid Sveriges ambassad ”ansetts som icke önskvärd”.

Personalen består av sex svenskar som ger stöd och hjälp till svenska medborgare i Spanien.

Det kan handla om personer som förlorat sitt pass eller i värsta fall hamnat i spanskt häkte. Den senare frågan oroar ambassadören eftersom trenden är att allt fler svenska medborgare hamnar i denna situation. Bakomliggande orsak är, i allt för många fall, droghandel.

Ambassadens initiativ att göra en ”Eriksgata” uppskattades av alla och förhoppningen är från de närvarande att det blir en tradition.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2003-11-04 00:27

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin