Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Ett svängigt väderår 2016

2016 summeras som ett av de mest växlande väderåren på Kanarieöarna. Värmeböljor och rekordsnö är ytterlikheterna i ett svängit år. Endast två månader var kallare än ......

normalt och tempen har svajat. Årets första månader på öarna började med 15 dagar med över 25 grader på många platser och som plötsligt vände till 7 grader på flera ställen i februari.

Snöfall på Teide är ingen ovanlighet men snön låg också på Roque de Los Muchachos i La Palma och Pico de Nieves på Gran Canaria. Snöfall ned till 800 meters höjd över havet förekom och senast nederbörd av snö var 1925.

När maj månad brukar vara en av de bättre väderleksmånaderna visade sig maj 2016 bli en av de regnigaste majmånaderna på 30 år.

Däremot blev sommaren 2016 en av de varmaste, augusti var den varmaste sedan 1977. I mitten av månaden uppmättes några dagar med temperaturer på över 40 grader.

I La Aldea, på Gran Canaria, visade officiella mätningar 44 grader som varmast och flera gånger varnade myndigheterna för extrem värme. September och oktober var också varmare än normalt.

November betecknas som ovanligt kall och december var medeltemperaturen över det normala, den varmaste på 45 år på Kanarieöarna.

Att året avslutades med en Calima minns vi alla, den Calima som fortfarande plågar oss. AMET har i den senaste prognosen lovat att den kommer att vika sig på onsdag, den 11 januari.

Källa: canarias7.es


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2017-01-08 19:50

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin