Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Stjärnregn över Teneriffa

Fyra restauranger på Kanarieöarna har fått stjärnor i 2017 års upplaga av Guide Michelin, alla fyra ligger på Teneriffa. Den högsta utmärkelsen på vår ö har .....

belönats restaurang M.B. i Guía de Isora. Två stjärnor som M.B nu stoltserar med ligger i hotellet Ritz-Carlton Abama.

En av Spaniens vassaste och mest kända kockar, Martin Berasategui, står för restaurangens namn M.B och genom en av hans lärjungar har restaurangen i Guía de Isora utvecklats till en stjärnkrog.

Ett förslag som man kan prova när magen knorrar är en så kallad "Avsmakningsmeny på M.B". Sittningen beräknas ta ungefär tre till fyra timmar.

Utdrag ur menyn.
" Lätt picklat ostron, i sitt urspungsskal, med gurka, schalottenlök och sake slush. Presenteras i dimma för anknytning till havet.
" Gös på bädd av korianderpesto och velouté (sås) av kräftdjur, zucchini samt tempura av äggula.
" Ravioli med svart tryffel och svampsås.
" Biff med Perigueux sås (brun sås gjord på bland annat tryffel med konjak eller madeira).
" Efterrätt i form av "sponge cake", det vill säga en sort sockerkaka (med chokladsmak) som smälter i munnen utan att man tuggar den.

Men kvalité och kunnande kostar eller brukar man inte säga "smakar det så kostar det". Pris för ovanstående smakrätter: c:a 250 euro per person. Om dryck ingår, var tror du!

Man tar sig hit enklast med bil eftersom restaurangen ligger på lyxhotellet Ritz-Carlton, placerat mellan två mindre städer på västkusten, det finns en stor gästparkering. I samma hotell finns ytterligare en Michelinbelönad restaurang; Kabuki, som bjuder på asiatiska rätter med främsta fokus på japansk matkonst.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2017-01-04 00:17

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin