Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Stjärnor i El Fraile

Mitt i julhandeln och finan middagar på restaurang finns det motsatta i vår direkta närhet. Los Cristianos ligger i Arona kommun och där ligger också El Fraile, ett samhälle där ......

människor lever i en deprimerande miljö och i skuggan av det överflöd vi lever i.

"Om du inte kämpar för något, kommer du inte vinna något". Texten hänger på en handskriven lapp bredvid den dörr som leder till lokalens enda toalett. Den lokal där organisationen La Buena Estrella befinner sig i påminner mer om ett stort garage men för att skapa julstämning finns nu en julgran utan ljus och en julkrubba utan stjärnor.

I denna miljö finns personer med engagemang och värme som dagligen ger omkring 40 personer möjlighet att äta sig mätta i deras soppkök, människor som av olika anledningar hamnat på livets baksida. Gamla människor, arbetslösa och mammor med små barn får här möjlighet till ett drägligt liv tack vare organisationen La Buena Estrella.

La Buena Estrella öppnade i november 2014 och har i dag ett samarbete med socialarbetare i kommunen Arona som i dag också ger ett mindre offentligt stöd. Men stödet räcker inte för att täcka behoven och därför får La Buena Estrella insamlade medel från företag, organisationer, donationer från privatpersoner och kyrkor. Svenska Kyrkan Los Cristianos är en av dessa som stödjer projektet.

Ett exempel på deras engagemang är att kolekten under midnattsmässa, 24 december klockan 23, tas upp till soppköket La Buena Estrella i El Fraile.

Vill du vara med och stödja La Buena Estrella de då kontakt med Eva eller Erika på kyrkan. Här får du information om projektet och i tips på vad du kan bidra med.

Besöksadress:
Iglesia Sueca, Paseo Maritimo 5, ES-38650 Los Cristianos
Telefon: +34(922)790201

Källa: diariodeavisos.elespanol.com
Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2016-12-22 14:37

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin