Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Beachvolleyboll lockar världselit till Los Cristianos

En sport som är på stark frammarch lockar nu spelare från olika delar av världen till Los Cristianos, på grund av de fina träningsmöjligheterna, därav även nordbor.

Två killar från Umeå som gör ett försök att nå en plats bland eliten är Johan Pettersson och Joakim Djerf, 26 år gamla. Läs deras egen berättelse om deras satsning.

Beachvolleyboll är sporten som fått oss, två killar från Norrlands huvudstad, Umeå, att söka oss till Teneriffa. Vi har spelat beachvolley i ett antal år men detta är den första säsongen som vi tävlar tillsammans.

För att lyckas så bra som möjligt ville vi byta den sandfyllda inomhushallen på IKSU Sportcenter (http://www.iksu.se) i Umeå mot en riktig strand på sydligare breddgrader.

Som ett resultat av efterforskningar på Internet och kontakter med andra beachspelare blev Los Cristianos platsen för vårt träningsläger och vi är mycket nöjda med vårt val. Här finns det mesta man som beachvolleyspelare kan önska sig; sol och värme, välskötta planer, duktiga spelare att träna och spela med, nära till gym.

Vi har för övrigt lyckats mycket bra (muy bien) att acklimatisera oss till det spanska språket, det spanska klimatet och framförallt till den spanska siestan, ett fenomen som vi har seriösa planer på att
importera till, och anamma även hemma i Sverige.

Vi hoppas att våra 2,5 månader här i Los Cristianos ska göra att vi når framgångar i de dussintal tävlingar som vi planerar att ställa upp i runtom i Sverige i sommar. Om inte, så har vi i alla fall haft en mycket trevlig tid, sluppit den slaskiga Norrländska våren och dessutom fått en jämn och fin solbränna.

/Johan och Joakim / IKSU UmeåAnnons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2003-04-13 14:22

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin