Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Försäljningsrekord på resor till solen

Den regniga sommaren gör att många svenskar söker sig till varmare breddgrader och hos researrangörerna börjar resorna ta slut. Men det är inte alla semesterfirare som räds det ostadiga vädret.Det råder en .....

rekordstor efterfrågan på resor till värmen, enligt svenska researrangörer. Hos Ving är nio av tio sommarresor sålda, och för den som vill lägga beslag på en restresa kan det bli dyrt, skriver Di.se.

- Snittpriset för en sista minuten-resa under den här veckan har legat på 7 700 kronor per person. Det är ungefär 1 500-2 000 kronor dyrare än förra året, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn.

Även hos Fritidsresor finns ett stort resintresse.

- I mitten på maj började vi svenskar blicka framåt och tänka "sommaren är snart här, och det regnar". Då slog vi bokningsrekord", säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

De resor som det säljs mest av just nu är destinationer till Medelhavet, som Kreta och Antalya. Men det finns även de svenskar som står pall det kalla vädret. Bokningarna bland stugor och campingar runt om i landet är många.

Enligt branschorganisationen SCR Svensk Camping går svenska campingar bra.

- Vi hade en kall vår och en sen start på sommaren, men våra gäster campar för att de älskar det. Vi bor i Sverige och många är vana vid att det inte är sol jämt, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping.

- Det är fortfarande många som semestrar i Sverige. Men man ändrar beteende lite - citycampingarna går exempelvis lite bättre än de kustnära campingarna, säger han

Snabbaste vägen till solen i vinter


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2015-07-21 14:00

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin