Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Surfa rätt på semestern

Att läsa mejl, kolla sociala medier och surfa på tidningssajter i mobilen har blivit en del av vår vardag. Och för många är det inte längre ett tänkbart alternativ att stänga av den möjligheten utomlands. De flesta .....

operatörer erbjuder olika surfpaket för utlandet, framför allt inom EU. För ett fast pris får du använda en viss datamängd, under ett visst antal dagar.

Samtidigt finns det ett pristak för vad mobildata får kosta inom EU, som ligger på 2:33 kronor per megabyte (MB) från den 1 juli.

"Lite Youtube kan väl inte vara så farligt" kanske man tänker om det regnar på semestern och barnen vill titta på klipp. Men det kan bli vansinnigt dyrt, säger Camilla Brogren, kommunikationsansvarig på opartiska Telekområdgivarna.

Reser du utanför EU är det andra regler som gäller. Före resan är det säkrast att kolla med din operatör vad som gäller på resemålet.

Glöm inte att stänga av mobilsvar på utlandsresan. Om inte debiterad du för de meddelande som dina vänner spelar in, meddelandet räknas som att ta emot ett samtal.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2015-06-06 11:36

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin