Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Är du en typiska svensk som köper sommarhus i Spanien

Svenskarna är flitiga aktörer på den spanska bostadsmarknaden. Den spanska bostadsutvecklaren TM Real Estate Group har försökt kategorisera vilka dessa personer är. Av de utländska .....

husköpen i Spanien står svenskarna för närmare 6 procent. Engelsmännen toppar listan med 18,6 procent, Italien kommer tvåa med 13,1 procent och Belgien intar tredjeplatsen med 9,9 procent.

När det gäller de skandinaviska köparna är dessa i regel ett gift par i åldrarna 45-75 år, vanligtvis pensionärer. De har bra ekonomi med en årsinkomst på över 90 000 euro, cirka 840 000 kronor, i hushållet. Motivet bakom husköpet i Spanien är huvudsakligen vädret och de goda flygförbindelserna. Köparna har också besökt Spanien som turister vid tidigare tillfälle. Det visar TM Real Estate Groups undersökning bland 3590 utländska bostadsköpare.

De spanska bostadspriserna har stabiliserats något den senaste tiden. Enligt Spaniens utvecklingsdepartement minskade de med 0,3 procent under 2014. Men som tidigare rapporterats har de spanska bostadspriserna fallit kraftigt åren dessförinnan. Enligt Fastighetsbyrån var prisminskningen runt 50 procent på vissa av de populära semesterorterna som Costa Brava och Costa del Sol, mellan 2007 och 2014.

Källa och text : AF


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2015-04-16 11:53

  Kommentera artikeln (det krävs att du loggar in) >>

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin