Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Hälsomyndigheterna uttalar sig om Ebola

Hälsomyndigheterna på Kanarieöarna säger att det finns inget att frukta när det gäller Ebola på öarna. Uttalandet sker efter upptäckterna i Madrid där den första smittan av ebolaviruset utanför .....

Afrika upptäckts.

Världens media fokuserar på fallet med en spansk sjuksköterska som tros vara den första personen att smittats utanför Afrika.

Spaniens hälsominister har genom en videokonferens med sina kolleger i landets 17 regioner kontrollerat att de åtgärder som tagits följs för att hantera ett eventuellt utbrott. Regeringen i Madrid ställs nu under hårt tryck för att förklara vad som hänt.

På Kanarieöarna säger ansvarig minister att risken för sjukdomen ska anlända till öarna är väldigt osannolik eftersom de flyktingbåtar som når Kanarieöarna kommer från Marocko och Mauretanien.

- Även om invandrarna kommer från ett Ebola land bör man tänk på att det brukar ta runt en månad att sig från Afrika. Därför borde eventuellt smittade vara döda innan de når Kanarieöarna.

Díaz-Flores, ansvarig minister, betonade att anti Ebola-protokoll som tillämpas på Kanarieöarna är av samma standard som de som används i europeiska länder och USA.

Källa: islandconnections.eu


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-10-08 17:34

  Kommentera artikeln (det krävs att du loggar in) >>

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin