Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Nya mobilregler på flyg

Mobilanvändning på flyg, vid start och landning, känner nog alla igen, men snart är inte det förbjudet när nu reglerna ändras. Elektronisk utrustning får vara påslagen under hela flygningen. Vi är vana att smarta telefoner, surfplattor och annan teknisk utrustning måste vara avstängda under .....

start och landning när vi är ute och flyger. Men nu ändrar EASA, flygsäkerhetsmyndigheten i Europa, reglerna.

I slutet av november kommer nya riktlinjer som innebär att elektronikprylar får användas under taxning, start och landning, men flygplansläge måste fortfarande användas. Enligt de regler som finns idag måste mobilen vara avstängd tills flygplanet har nått 3.000 meters höjd.

Röstsamtal via 3G och 4G
Ytterligare en nyhet är att EU-kommissionen nu ger flygbolagen möjlighet att erbjuda sina resenärer röstsamtal via 3G och 4G, inte bara via GSM-nätet som är tillåtet i dag.
Dessvärre ska man som flygresenär komma ihåg att de nya besluten inte innebär någon rättighet att få surfa eller prata i telefon ombord. Det är upp till flygbolaget att skaffa den tekniska utrustning som krävs för att det ska fungera. Men redan i dag är det cirka 200 flyg i Europa som är utrustade med rätt teknik för röstsamtal.

Källa: SVT.se


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-09-29 16:48

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin