Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
43 procent fler nya bilar på Kanarieöarna

Att en ekonomisk återhämtning är på god syns allt tydligare. Nybilsförsäljningen ökar kraftigt, handeln av bostäder ökar och att arbetslösheten minskar på Kanarieöarna är säkra tecken på attÅterhämtningen är .......

på väg i den riktning som alla väntat på.

Under de första sex månaderna 2014 såldes 43 procent fler nya bilar på Kanarieöarna en ökning som är närmare tre gånger högre än genomsnittet för Spanien, jämfört med första halvåret 2013.

Förklaringen är en stora flotta av biluthyrningsfirmor på Kanarieöarna. Över en tredjedel av alla bilar som såldes på öarna gick till biluthyrningsföretagen, en ökning på 71 procent jämfört med förra året. En försäljningsökning som drivs av förväntningarna om en ny rekordsäsong för turismen.

En annan förklaring är spanska regeringens stöd för nybilsköp för att få bort äldre bilar att få miljövänligare bilar på de spanska vägarna, upp till 1500 euro är rabatten till vid nybilsinöp.

Också arbetslösheten på Kanarieöarna visar positiva siffror. Över 20 000 färre arbetslösa registrerades i juli, 7,6 procent färre än juli 2 013. I landet totalt var minskningen blygsamma 0,7 procent, trots allt en minskning men fortfarande finns närmare 4,5 miljoner spanjorer som söker arbete.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-08-06 17:35

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin