Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Kampen om det svarta guldet fortsätter

Oljebolaget Repsol bearbetar opinionen för att kunna få tillstånd för prospekteringsborrningar utanför Lanzarote och Fuerteventura. En mängd överklagningar mot projektet har lämnats in och nu befinner sig ärendet i det spanska jordbruks-och miljöministeriet för att godkännas. 1:a april kommer högsta domstolen i Madrid avgöra om Repsol kommer att få börja med provborrningar i slutet.....

av året.

Miljögrupper på Kanarieöarna mobiliserar ett motstånd mot projektet och har i en namninsamling på nätet samlat mer än 50 000 underskrifter. Det politiska motståndet finns också, bland annat har presidenten för Kanarieöarna lanserat idén om en folkomröstning.

Oljebolaget Repsol vill, genom att utlova mer än 5000 nya arbetstillfällen om oljeproduktion kan komma igång till Kanarieöarna, vända opinionen till sin fördel. Siffran är enligt miljögrupperna tagen ur luften.

Repsol är ett multinationellt företag med omkring 25 000 anställda i Europa, USA, Asien och Afrika. Över 17 000 av dessa jobbar i Spanien där man bland annat har 12 oljefyndigheter i drift. Dessutom äger bolaget 3 000 bensinstationer.
Källa: canariajournalen.no


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-03-08 17:56

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin