Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Parkeringsproblemen ökar

Den som förflyttar sig med bil vet att möjligheten att hitta en parkeringsplats ständigt är ett problem. När nya siffror för nybilsregistreringen visar en ökning på 37 procent i februari, jämfört med ....

motsvarande månad 2 013, inser man att parkeringsproblemen inte kommer att minska. Ser man positivt på siffrorna är nybilsförsäljningen ytterligare ett tecken på att den kanariska ekonomin börjar återhämta sig efter några år av lågkonjunktur.

Över 2500 nya fordon såldes i februari vilket alltså är en ökning med 37 procent, jämfört med februari 2013. Den del av Kanarieöarna där ökningen var överlägset starkast var provinsen Santa Cruz de Tenerife, där nyregistreringarna i februari steg med 57 procent. I Spanien totalt var ökningen under samma period 18 procent.

En del av äran för ökningen måste gå till regeringen, vars beslut att förnya den generösa rabatten som erbjuds till dem som köper "grönare" bilar för att ersätta minst 10 år gamla som går till skrotning. Meningen är att denna skrotpremie skall skapa en miljövänligare bilpark i Spanien.
Bäst pris på hyrbilar på Teneriffa!


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-03-06 21:37

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin