Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Högtryck skapar lågtryck

När högtrycken drar in och solen lyser över oss då sjunker blodtrycket visar ny forskning. Många vittnar just om detta, blodtrycket sjunker under en vinter på Teneriffa och därför har teorierna varit många om vad som händer ......

i kroppen. En av många hemsnickrade teorier är att Teneriffa är en vulkanisk ö och med krafter som sänker blodtrycket.

Nu tyder nya rön, som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Journal of Investigative Dermatology, på att man kan sänka blodtrycket bara genom att vistas i solen.

Men det finns även data som talar för att ljusexponering är ett viktigt skydd mot många andra sjukdomar också. Vid solsken bildas D-vitamin i huden som kan skydda mot förkylning och minska risken för benskörhet, cancer, hjärtsjukdom och depression.

Forskarna bakom studien föreslår att man nu omvärderar riskerna och fördelarna av solljus. Samtidigt som det är viktigt att undvika för mycket solsken för att förebygga hudcancer. Hur lång tid man kan vistas i solen för optimal hälsa är dock oklart.

Hjärt-och kärlsjukdomar, ofta i samband med högt blodtryck, är en av de stora folksjukdomarna. I Sverige räknar man med att 1,8 miljoner personer lider av högt blodtryck.

Men det räcker inte enbart med att sola för att sänka trycket. Tidigare rekommendationer för att uppnå ett bättre blodtrycket gäller fortfarande, motion, sund kost och rökstopp.

Källa: DN.se


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-01-22 12:39

  Kommentera artikeln (det krävs att du loggar in) >>

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin