Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
40 år med Loro Parque i Puerto de la Cruz

Loro Parque, en av de vackraste zoologiska parkerna i världen firar sitt 40 års jubileum i år genom en ny och avancerad papegojshow. När parken öppnades 17 december 1972 var den först i sitt slag i Europa och efter 40 år är parken fortfarande ledande i sitt slag.

40 år efter att man öppnade sina dörrar för första gången, återvänder Loro Parque till sitt ursprung - papegojor och nu är satsningen starkare än någonsin med sin nya show. Parallellt med denna satsning har parken också utvecklat andra delar som kommer att dra besökare.

Loro Parque är sedan starten tio gånger större än ursprunget. I dag har parken en storlek på 135 000 kvadratmeter och har det största och mest mångsidiga utbudet av papegojor i världen, 350 olika arter och totalt nästan 4000 exemplar.

Trots att drygt 43 miljoner besökare trampat igenom parken under åren har grundaren Wolfgang Kiessling lyckats göra en exotisk park som visas tillsammans med alla papegojor och en massa andra exotiska djur, delfiner, sjölejon, gorillor, schimpanser, pingviner, akvarium och sex späckhuggare.

Loro Parques ägare har under alla år visat ett stort engagemang för utrotningshotade djur, bland annat för späckhuggare och valar genom att finansiera olika forskningsprojekt. Det senaste projektet ligger utanför deras normala område, utan deras delaktighet i en stiftelse som ger övergivna hundar på Teneriffa ett pensionat hade projektet aldrig blivit verklighet.

Under ett besök på Teneriffa rekommenderas alla att vika en dag för Lora Parque i Puerto de la Cruz.

Läs mer om Loro Parque >>


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2012-12-26 14:54

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin