Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Ving byter utseende

Förra veckan fick Ving en ny logga som ska innefatta Ving i Sverige och Norge Spies i Danmark Tjäreborg i Finland Sunwing family resorts och Sunprime hotels. En gemensam symbol för företagen i Norden. Nu blåser en strid upp om Vings nya logga. Vings ..... > >> Sök och boka en resa med Ving.

hjärtformade logga har stora likheter med SVT Plays varumärke.
Den klassiska Vingloggan får nu formen av ett hjärta. Men när dagensmedia.se skrev om nyheten rasade kommentarerna in från marknads- och reklamfolk om likheten med SVT Plays logga.
SVT ska nu titta vidare på ärendet. SVT:s chef för det digitala utbudet Lena Glaser säger till dagensmedia.se:
Skicka en julblomma till någon du saknar! Hät får du 10 %. Använd rabatterkoden jul123, gäller t.o.m. 24 dec 2012
- SVT Play är en succé som är väldigt folkligt förankrad. Därför kan det finnas skäl att tro att även Ving hoppas på en association. Att även de vill vara populära och folkliga och att vi har ett etablerat uttryck som andra vill kopiera. Det är den negativa tolkningen. Hon är förtegen om SVT kommer att vidta åtgärder.

- Vi måste diskutera det så jag kan inte uttala mig om det i dagsläget.

Magdalena Öhrn, informationschef på Ving, berättar att diskussionerna om eventuella likheter mellan loggorna kommit upp.

- Det har diskuterats och då framför allt i efterhand, men jag vet inte om jag tycker att de är så lika varandra. SVT Play har en grön pil med en text och vi har ett orange hjärta utan text, säger hon till dagensmedia.se.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2012-12-18 13:01

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin