Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
EM-hopp hoppar på Teneriffa

Elitidrottare från Sverige och övriga Europa väljer ofta Teneriffa för att flyr från dåliga träningsförhållanden under vintermånaderna. Under åren har de flesta av Sveriges bästa friidrottare upptäckt klimatet och idrottsanläggningar som håller internationell standard. OS-fyra i längdhopp, Michel Tornéus, kommer på söndag till Teneriffa för en två veckors lång träningsperiod.

– Jag åker till Teneriffa på söndag för att träna där i två veckor. Sedan blir det ytterligare en sejour där i januari. Jag har kört samma upplägg tidigare och det passar mig bra, säger Tornéus som hade kluvna känslor efter sommaren, där han förutom fjärdeplatsen i OS tog brons i EM.

– Det var mycket att ta in efter OS, jag fick bearbeta besvikelsen och frustrationen efter att ha varit så nära pallen. Samtidigt gjorde jag min bästa säsong, förklarar han.

26-åringen, som tävlar för Hammarby, har antagit en mer offensiv inställning utåt sett. Tidigare talade han för det mesta om att ”nå final och göra sitt bästa” – nu är han mer tydlig.

Vintersäsongens stora mål är ett guld i inomhus-EM i Göteborg i mars och då också slå det svenska inomhusrekordet (Mattias Sunneborn, 8.20), säger han.

Källa: SvD.se


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2012-11-15 19:04

  Kommentera artikeln (det krävs att du loggar in) >>

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin