Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Spanskt flygbolag tar sikte på Sverige

Flygtrafiken mellan Spanien och Sverige ökar i vår. Spanska Vueling börjar flyga på Göteborg. Spanska lågprisbolaget Vueling, med bas i Barcelona och Iberia som ägare, gör i vår en offensiv mot de skandinaviska länderna. I nuläget flyger Vueling från Barcelona till …..
LÄS MER: >> Apollo reser från flera landsortsstäder >>


Stockholm, Köpenhamn och Ålborg och Stavanger men när sommarprogrammet startar i början av april, blir det till ytterligare fyra nordiska destinationer: Göteborg, Helsingfors, Oslo och Bergen. Över huvud taget gör Vueling en storsatsning i vår och öppnar sammanlagt 28 nya rutter från Barcelona. Det skapar ett linjenät med närmare 100 destinationer i Europa och norra Afrika.

Trafiken till Göteborg flygs tre gånger i veckan, tisdag, torsdag och söndag. Där möter Vueling Norwegian som konkurrent, också de med tre avgångar i veckan medan SAS inte har någon direkttrafik mellan de två städerna. Stockholm, som idag har upp till 11 avgångar i veckan med Vueling till Barcelona, får nästa sommar två dagliga avgångar, sju dagar i veckan.

Den kraftiga expansionen innebär att bolagets flotta med ett sextiotal Airbus A320 och A319 utökas med i första hand nio nya flygplan.

Text: flygtorget.se


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2012-10-25 14:02

  Kommentera artikeln (det krävs att du loggar in) >>

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin