Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Charter till Teneriffa och Fuerteventura från Karlstad

Resandet till och från Karlstad Airport ökade med 30 procent under 2011. Det är den största ökningen bland alla flygplatser i Sverige. Ökningen har skett på alla destinationer och för såväl linje- som lågpris- och chartertrafik.
JUST NU: >> Karlstad – Gran Canaria | Avresa 2012-01-11, 8 dagar | Endast flyg


– Med linjer till alla de stora flygplatserna i Skandinavien har det blivit enklare att hitta billiga förbindelser till storstäder som London och Berlin. För den som bokar tidigt går det nu att flyga dit från Karlstad för under 1 100 kronor, i detta exempel via Gardemoen, säger Peter Landmark.

En av förklaringarna till de positiva siffrorna är den nya lågprislinjen till och från Barcelona, som lockar många värmlänningar att resa snabbt och billigt söder över. Dessutom hittade några tusen spanjorer till Karlstad och Värmland.

– Det tar tid att introducera nya destinationer så vi är glada att närmare 3 000 spanjorer valde att resa till Karlstad och Värmland redan under den första säsongen, säger Peter Landmark.

Även för chartertrafiken var 2011 ett rekordår. Under 2011 kunde 30 000 flygstolar erbjudas till semesterresenärer. - I år har vi klart med 36 000 stolar till Teneriffa och Fuerteventura som nya vinterdestinationer och med Cypern som komplement till Mallorca, Rhodos, Kreta och Turkiet under sommarhalvåret, säger Peter Landmark som är vd för Karlstad Airport.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2012-01-09 20:19

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin