Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Vinterns favoriter är Teneriffa och Gran Canaria

Kanarieöarna befäster sin position som det enskilt populäraste resmålet bland Vings kunder. I en nyligen genomförd resepanel där 9811 personer svarat på frågor om semestervanor hamnar Kanarieöarna som klar etta bland favoritresmålen i vinter, följt av Thailand och Aruba.

Resepanelen visar att 64 procent av 9756 svarande någon gång semestrat på Kanarieöarna. Med en flygresa på drygt sex timmar och en medeltemperatur på 22 grader året runt passar Kanarieöarna de allra flesta. För den som vill sola, bada, äta gott, vandra, spela golf och göra utfärder finns det mesta att göra.

Topplista: Vad lockar dig att resa till Kanarieöarna?
1. Klimatet som är lagom varmt året runt
2. Det är en relativt kort flygresa
3. Välbekant – jag har varit där många gånger förut
4. Det är ett året-runt-resmål
– Ving har haft resor till Kanarieöarna i över 50 år och att det fortfarande är så populärt är ju ganska fantastiskt. Det är ett kvitto på att resmålen varit duktiga på att följa med i utvecklingen och att vi har bra hotellprodukter som många vill ha. Grisfesten är över - numera finns allt från fantastiska designhotell, restauranger, fina stränder till bra shopping, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Gran Canaria i topp
Bland de kanariska öarna är det Gran Canaria som toppar popularitetslistan följt av Teneriffa, Fuerteventura och Lanzarote. De två största resmålen, Gran Canaria och Teneriffa, har det största antalet besökare varje år och där är det Playa Inglés respektive Playa de las Americas som är mest populära.

Topplista: Favoritresmål på Teneriffa
1. Playa de las Americas
2. Los Cristianos
3. Puerto de la Cruz
4. Playa Paraiso
5. San Miquel de Abona


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2011-10-23 13:37

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin