Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Bra att veta Välj rubrik
Svenska skolan Teneriffa
Varmt välkomna till Svenska skolan på Teneriffa.

Skolan ligger i Los Cristianos i ett lugnt och bilfritt område alldeles invid havet. Den fina stranden använder vi ofta i verksamheten både för lek, idrott och som ett härligt uteklassrum.

Skolan startades i september 2002 och är godkänd av Skolverket i Sverige. Undervisningen sker utifrån svensk läroplan, på både förskola och skola vilket ger bästa tänkbara förutsättningar för smidig övergång både vid ankomst och senare även vid återflytt till Sverige.

Svenska skolan på Teneriffa är en familjär skola där alla känner varandra. Med små grupper och hög lärartäthet blir alla elever ständigt sedda och får stort stöd i sin utveckling.

Våra pedagoger väljs noggrant ut bland hundratals sökanden. För att bli anställd på skolan kräver vi minst 5-års yrkeserfarenhet, bred ämneskompetens och lärarlegitimation.
Vi erbjuder förskola för barn i åldrarna 3-5 år.

Skola erbjuds från år F-9. Våra erfarna pedagoger ansvarar för undervisningen för år F-6. Från år 7-9 läser barnen via Sofia Distans och handleds av vår högstadielärare.

För de yngre barnen, som har kortare skoldag erbjuds fritids på eftermiddagarna. Detta betyder att alla barn, inklusive förskolebarnenbörjar och slutar samtidigt mån-tors 8.30-15.00, fre 8.30-13.00

Språket är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Vi erbjuder alla barn utökad undervisning i engelska och spanska redan från F-klass och som en del i leken även på förskolan. Att bli trygg i sitt modersmål grundar för andra språk och därför lägger vi även mycket tid på läsförståelse och kommunikation i tal och skrift.

Teneriffa bjuder på ett av världens behagligaste klimat. Du som kommer till Teneriffa är alltid välkommen att besöka oss och om ni vill skriva in era barn hos oss välkomnar vi även dem som vill stanna kortare tid, från en vecka och upp till resten av deras skolgång. Ansökningsformulär finner ni på www.teneriffaskolan.se

¡Bienvenidos a el Colegio sueco!

Tommy Isaksson, rektor
info@teneriffaskolan.se
Skolan: +34 922 79 83 58
Mobil: +34 642 351 337
Användbara spanska fraser
Arbeta utomlands
Arbetsförmedling INEM
Bussinformation
Golf på Tenerifte
Jobb på Teneriffa
Klimattabell och väder
Konsulat Norge
Konsulat Sverige
Köp av bostad på Teneriffa
Läkare
Med djur till Tenerife
Med rullstol på Tenerife
Mobiltelefon Adsl.
Något att förtulla / eller
Post och porto
Reseförsäkring
Resegarantilagen
Ring billigt till Europa
Sol och bad
Sport & aktiviteter
Starta företag i Spanien
Svenska skolan Teneriffa
Tenerife karneval
Teneriffas historia
Time share
Turistinformation
Valuta
Vandra på Teneriffa
Viktiga telefonnummer
Copyright © 2018 MaPS Admin