Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Bra att veta Välj rubrik
Golf på Tenerifte
Bland golfare har Teneriffa ett rykte som ger mersmak för de som en gång provat. Nya golfbanor projekteras och byggs och snart finns tio banor att välja på, från Los Palos en utmärkt 9-håls bana till den lyxiga anläggningen Abama Golf i Guia de Isora.

På Teneriffa spelar årstiden ingen roll då hela året har ett behaglig klimat och där de flesta banorna ligger nära havet med behagligt svalkande vindar. Banorna ligger inbäddade bland palmer, växter och raviner.

Genomgående är alla fairways och greener välskötta.
En av de som funnit Teneriffa som sitt golfparadis är Per-Erik Sandlin som jobbar hårt för att skandinaver skall golfa mer. Som golfansvarig i Noedic Golf vet Per-Erik det mesta om banor, tider och priser. Med
Kontakta Per-Erik +34 617 209 677


GOLF LAS AMERICA
I Playa de las Américas ligger denna utomordentliga golfbana med promenads avstånd. Banan är byggd på en sluttning med en utsikt över Los Cristianosb och Playa de las Americas. Banan är mycket välskött och mycket populär.Golf las Americas invigdes 1998 och är sköts extremt bra. Från banans vackert klubbhus med bar och restaurang som serverar god mat. Från klubbhusets balkongen se hur spelet går för andra på det 18:e hålet. Tänk på att det är mycket stort tryck på banorna på Tenerife och därför bör starttider bokas i god tid.

HCP herrar:28 HCP damer:36
ord greenfee: 850:-
Golfbil: 60:-
Avstånd till Los Cristianos: 2 km

GOLF COSTA ADEJE
På terrasserna av en gammal bananplantage med en underbar utsikt över Atlanten och Teneriffas närmaste grannö La Gomera ligger Golf Costa Adeje. En golfbana ritad av Spaniens mest kände banarkitekt, Pepe Gancedo. En man som ritat mästerverk som bland annat Torrequebrada på Costa del Sol. Banan består numera av 27 hål uppdelat på tre niohålsslingor. OBS! På grund av mycket stort tryck på banorna på Teneriffa kan starttider på eftermiddagen förekomma.

HCP herrar:28 HCP Damer:36
Ord greenfee: 780:- Hyrset 18 hål:150:-
Golfbil 18 hål: 350:-
Avstånd Till Los Cristianos: 7 km

GOLF DEL SUR
Golf del Sur är en 27-hålsanläggning uppdelad på tre niohålsslingor, alla vackert omgärdade av den förrädiska svarta vulkansanden, picon, och en massa raviner och kaktusar. Och där den södra och norra banan tillsammans utgör den slinga som proffsen spelade Europatouren på. En verklig mästerskapsbana med andra ord.Den norra slingan och den södra är de svåraste och längsta. Det är bland annat på den södra slingan som banans mest kända hål finns, ett par 3-hål på över 170 meter och där greenen ligger som en ö omgärdad av lavasand. Links, den tredje slingan, är i det här sammanhanget betydligt bredare och lättare. Du spelar din rond på smala fairways, speciellt på den norra banan, över några raviner, i medvind eller ibland motvind och livet är härligt! Detta även om banan stundtals är utsatt för kraftiga vindar samt ständig och låg flygtrafik.Den norra slingan och den södra är de svåraste och längsta. Det är bland annat på den södra slingan som banans mest kända hål finns, ett par 3-hål på över 170 meter och där greenen ligger som en ö omgärdad av lavasand. Links, den tredje slingan, är i det här sammanhanget betydligt bredare och lättare. Du spelar din rond på smala fairways, speciellt på den norra banan, över några raviner, i medvind eller ibland motvind och livet är härligt! Detta även om banan stundtals är utsatt för kraftiga vindar samt ständig och låg flygtrafik. OBS! På grund av mycket stort tryck på banorna på Teneriffa kan starttider på eftermiddagen förekomma.

HCP herrar: 28 HCP damer:36
Ord greenfee: 700:-
Golfbil 18 hål: 310:-
Till Los Cristianos: 15 km
Användbara spanska fraser
Arbeta utomlands
Arbetsförmedling INEM
Bussinformation
Golf på Tenerifte
Jobb på Teneriffa
Klimattabell och väder
Konsulat Norge
Konsulat Sverige
Köp av bostad på Teneriffa
Läkare
Med djur till Tenerife
Med rullstol på Tenerife
Mobiltelefon Adsl.
Något att förtulla / eller
Post och porto
Reseförsäkring
Resegarantilagen
Ring billigt till Europa
Sol och bad
Sport & aktiviteter
Starta företag i Spanien
Svenska skolan Teneriffa
Tenerife karneval
Teneriffas historia
Time share
Turistinformation
Valuta
Vandra på Teneriffa
Viktiga telefonnummer
Copyright © 2018 MaPS Admin