Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Bra att veta Välj rubrik
Sol och bad
Alla vet numera att solskydd är viktigt, men vilket solskydd behöver man?
När vår vinterbleka hud blir utsatt för stark sol är den extra känslig.
Det är inte lämpligt att pressa i flera timmar. Färgen blir både snyggare och mer hållbar om du tänker på att skydda dig och sola sakta. Håll dig helst i skuggan mellan 11-15.


Stränder i Los Cristianos
La Playa de Graciosa, liten grov sten- och klippstrand längst bort i Los Cristianos. Hit kan du gå om du vill vara lite för dig själv, men den är inte barnvänlig och passar inte för folk som har svårt att gå. Förr var den en populär nudiststrand, idag ser man inte många nudister.

Den gamla stranden i centrum av Los Cristianos är barnvänlig utan några märkbara strömmar eller vågor. Mysig strand, nära till restauranger och shopping. Många lokala besökare under sommarmånaderna och många ungdomar tränar strandvolleyboll här. Ramper för att rullstolsburna lätt skall kunna komma ner i vattnet. Här lägger även de stora färjorna till Gomera till flera gånger om dagen. Trots det är vattnet relativt klart. På stranden finns tillgång till handikapptoalett. Eu-nyckel kan användas. Under vissa tider finns också badvakter som hjälper till för handikappade att ta sig ut i havet.

Vistas-stranden, den stora konstgjorda stranden mellan Los Cristianos och Playa de las Americas, är en av de populäraste på södra Teneriffa. Barnvänlig, många vattensporter. Besökarna är i alla åldrar och av alla nationaliteter. När stranden är full av folk kan vattnet bli grumligt. Här finns ramper, så att rullstolsburna lätt kan ta sig ner till vattnet, och handikapptoaletter.

stränder i Playa de las Américas
La Playa del Camison, stranden vid hotell Mediterranian Palace, har många besökare från hotellen i närheten. Vit finkornig sand, lugnt vatten som oftast är klart, nästan inga strömmar. Lugn och barnvänlig. Strandbarer och nära till allt. Playa Las Vistas: På stranden finns tillgång till handikapptoalett. Eu-nyckel kan användas. Under vissa tider finns också badvakter som hjälper till för handikappade att ta sig ut i havet.

Troyastranden, den vita sandstranden i Playa de las Americas, ligger i det gamla "hjärtat" av turistorten. Många ungdomar, men även familjer och äldre. Stranden kan ha höga vågor och starka strömmar. Flaggsystem, bada inte när röd flagga är hissad. McDonalds ligger vid stranden.

Playa del Bobo, strand med gul grovkornig sand nedanför Gran Tinerfe, det första hotellet i Playa de las Americas. Det finns trappor för att ta sig ner till stranden. Liten och lugn, inga vattensporter eller barer. Inga strömmar, därför kan vattnet ibland bli grumligt. Många tyska, holländska och italienska besökare.

La Pintastranden, svart finkorning sandstrand vid småbåtshamnen Puerto Colon, nedanför hotellet La Pinta. Hit kommer folk i alla åldrar och av alla nationaliteter. Nära till restauranger, barer och ett shoppingcenter. Stranden ligger mycket skyddad från vågor och strömmar, nackdelen är att vattnet oftast är grumligt.

Bahia del Duque-stranden, är konstgjord med vit finkornig sand och ligger nedanför lyxhotellet Bahia del Duque. Här finns lyxiga solsängar och parasoller, pris 1,5 euro för en solstol och parasoll. Hotellanställda håller stranden ren och ibland kommer musikanter från hotellet hit. Klart, blått vatten, men botten kan ibland, beroende på strömmar och tidvatten, stupa brant. Ibland också höga vågor. Strandbarer.

Torviscasstranden, lång strand med vit finkornig sand, ligger utmed strandpromenaden i Torviscas. Många vattenaktiviteter. På den västra delen av stranden ligger ett barncentrum med klätterslott, rutschkanor, lianer, hoppmadrasser och en liten barnpool.

Stränder i La Caleta
Strax utanför Playa de las Américas ligger byn La Caleta. Här finns flera stränder.

Vid byn finns en liten klippstrand dit få turister hittar. Inga strandaktiviteter eller barer, men nära till restauranger och barer i La Caleta. Strömt vatten och ibland höga vågor, många surfare kommer hit. Passar inte för barn.

Närmare hotellen i La Caleta, nere vid den kända restaurangen Celso, finns också en badplats. Här får du ta en stege ner i det kalla, klara vattnet. Men beroende på tidvatten och väder, så är denna badplats inte alltid att rekommendera.

Nedanför det nyöppnade hotellet Adeje Palace finns en liten stenstrand med kallt, blått vatten, som har strömmar och vågor. Kul för barn som tycker om att samla stenar. Passar även för dig som vill snorkla.

Mellan Jardin Caleta och Adeje Palace har hotell Jardin Caleta
gjort en liten sandstrand där det finns solstolar, som är gratis för hotellets gäster. Besökare betalar 525 pte/dag. Strandsträckan där man går i och badar är dock av sten. Djupet varierar beroende på tidvattnet. Det går ramp ner från gatan, så hit tar man sig lätt med rullstol och barnvagn. Här finns en liten snackbar, El Chiringito, som har öppet från 10-23. Det finns toaletter och en plan för strandvolleyboll.


Användbara spanska fraser
Arbeta utomlands
Arbetsförmedling INEM
Bussinformation
Golf på Tenerifte
Jobb på Teneriffa
Klimattabell och väder
Konsulat Norge
Konsulat Sverige
Köp av bostad på Teneriffa
Läkare
Med djur till Tenerife
Med rullstol på Tenerife
Mobiltelefon Adsl.
Något att förtulla / eller
Post och porto
Reseförsäkring
Resegarantilagen
Ring billigt till Europa
Sol och bad
Sport & aktiviteter
Starta företag i Spanien
Svenska skolan Teneriffa
Tenerife karneval
Teneriffas historia
Time share
Turistinformation
Valuta
Vandra på Teneriffa
Viktiga telefonnummer
Copyright © 2018 MaPS Admin