Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Varför sjunker inte priset på charterresor?

1960 kostade en en reguljärbiljett Stockholm-Bangkok 5 456 kr, ungefär Lika mycket som i dag. Men räknat i dagens penningvärde skulle resan som gjordes 1960 ha kostat 52 000 kr. Eller flygpriserna ..............

Stockholm-Paris som också har sjunkit kraftigt i pris. En tur och retur Stockholm-Paris kostade 866 kronor för 43 år sedan, som i dagens penningvärde blir c:a 8 200 kronor. I dag kan du flyga samma sträcka med Ryanair för c:a 500 kronor.

Men varför har inte priset på charterresor sjunkigt när reguljärflygets blivit så mycket billigare, för flygkostnaderna är ju likartade. Det finns flera förklaringar på vad som hänt på 40 år, här kommer några:

Volymerna är mycket större i dag. Då var flyg en lyx för ett fåtal. I dag är det en industri med mördande konkurrens där det gäller att inte bara locka affärsresenärer.

Tekniken har gått framåt. Trots stigande bränslepriser har flygbolagens kostnader blivit lägre, eftersom moderna flygplan är betydligt bränslesnålare och med större bränsletankar som därmed får längre räckvidd. Färre mellanlandningar ger naturligtvis lägre kostnader.

Det finns fler biljettyper i dag. Så sent som 1980 hade SAS inga billiga biljetter med bokningsrestriktioner. Det var normalprisbiljetter som gällde och ville du flyga billigare fick du välja Aeroflot eller något annat lågprisflygbolag.

SAS linje Stockholm-Thailand trafikerades 1960 av en DC-6B, det vill säga ett propellerflygplan, som var tvungen att mellanlanda sex gånger på sin resa till Thailand.

Varför sjunker inte priset på charterresor? Frågan är obesvarad.
Vad tror du är orsaken. Skriv i FORUM här på tenerife, nu och ge ditt
svar.
Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2006-04-28 16:56

Om du är medlem och vill logga in till Articel !
Skriv in din epostadress.
Skriv ditt lösenord
Kryssa i här så lagrar vi ditt lösenord på din dator som en 'cookie' och du slipper logga in varje gång du besöker oss.
 
Har du glömt ditt lösenord? Klicka här!
 

 
Jag är inte medlem i tenerife.nu men vill gärna bli!
Skriv in din epostadress.
Skriv önskad signatur i forumet
Skriv önskat lösenord
Bekräfta lösenord
Policy för forum
De inlägg som görs i forum skall ha med Tenerife att göra, direkt eller indirekt. Svar på andras inlägg skall vara relevanta och ha med det första inlägget att göra. Man får inte lämna medvetet felaktig information. Tonen medlemmarna emellan skall vara vänlig och respektfull och man bör visa tolerans mot andra åsikter och intressen och tillåta 'högt till tak' i diskussionen. En uppmaning till deltagarna är att avhålla sig från att läsa sådana inlägg som man kan anta innehåller saker som man inte gillar.
Vi censurerar alla inlägg som uppmanar till olagligheter eller som innehåller personangrepp på identifierbara personer. Missköter man sitt medlemskap enligt ovan kommer man att förlora detsamma efter en varning.
Jag accepterar reglerna ovan        
Jag accepterar inte reglerna ovan
Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin