Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Åk lokalbuss på semestern

Efter den tragiska olyckan i söndags börjar detaljerna klarna och tid finns för eftertanke och reflektioner. Bakgrunden till olyckan var i sig inte unik, utan orsakades av betingelser som allt för ofta finns med i många trafikolyckor, även i Sverige. När både ………..

hög fart och alkohol finns med är det olyckor av denna typ som inträffar. Att busschauffören i detta fall var nykter är klen tröst för de som drabbades. Men ger man sig ut i trafiken, då är det med förhoppningen att alla andra följer de regler som finns.

Nu vet alla som kört motorvägen mellan södra delen av ön och Santa Cruz att både fart och körteknik påminner om ett dataspel där snabbast fram vinner. Trafikproblemen finns och kommer att förvärras trots att trafikregler skärps, promillegränsen sänkts, parkeringsgarage byggs, antalet poliser ökar, motorvägen breddas mm. Men så länge vi inte ändrar vårt beteende kvarstår faktum, problemen kommer att förvärras.

Det hjälper inte att turister svär över att – spanjorer kör som idioter och vet inte hur man kör i rondeller. Under en semestervecka kan vi svenskar inte förändra den spanska trafikkulturen, glöm det.

Mitt råd till dig som turistar en kortare tid på Teneriffa är: åk lokalbuss! De gröna TITSA bussarna, som sköter kollektivtrafiken på Teneriffa fungerar mycket bra med professionella busschaufförer, linjenätet är väl utbyggt samt med biljettpriser som ger utrymmen i turistkassan till mycket mer. Speciellt om man köper BONO kortet som ger kraftiga rabatter.

Åker du buss kan hela familjen uppleva Teneriffas fantastiska natur och alla irritationsmoment, som alltid uppstår vid bilkörning på främmande vägar, gör att alla blodtryckshöjande bråk i trafiken undviks. Dessutom slipper man irra i timmar på jakt efter parkeringsplatser.


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2005-11-03 20:41

Om du är medlem och vill logga in till Articel !
Skriv in din epostadress.
Skriv ditt lösenord
Kryssa i här så lagrar vi ditt lösenord på din dator som en 'cookie' och du slipper logga in varje gång du besöker oss.
 
Har du glömt ditt lösenord? Klicka här!
 

 
Jag är inte medlem i tenerife.nu men vill gärna bli!
Skriv in din epostadress.
Skriv önskad signatur i forumet
Skriv önskat lösenord
Bekräfta lösenord
Policy för forum
De inlägg som görs i forum skall ha med Tenerife att göra, direkt eller indirekt. Svar på andras inlägg skall vara relevanta och ha med det första inlägget att göra. Man får inte lämna medvetet felaktig information. Tonen medlemmarna emellan skall vara vänlig och respektfull och man bör visa tolerans mot andra åsikter och intressen och tillåta 'högt till tak' i diskussionen. En uppmaning till deltagarna är att avhålla sig från att läsa sådana inlägg som man kan anta innehåller saker som man inte gillar.
Vi censurerar alla inlägg som uppmanar till olagligheter eller som innehåller personangrepp på identifierbara personer. Missköter man sitt medlemskap enligt ovan kommer man att förlora detsamma efter en varning.
Jag accepterar reglerna ovan        
Jag accepterar inte reglerna ovan
Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin