Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Turistkyrkan på södra Tenerife

På öns södra- och norra sida finns både svenska kyrkan (SKUT) och Turistkyrkan. Skandinaviska Turistkyrkan har funnits på Kanarieöarna i över 40 år, när en norsk baptistpastor inbjöd resebyråerna till julotta i Las Palmas på Gran Canaria 1964.

På Kanarioarna.nu kan man hitta en länk till ett reportage om Britta Hermansson som arbetar på Turistkyrkan. http://dagen.com/nyheter/artikel.asp?ID=87288

Skandinaviska Turistkyrkan har funnits på Kanarieöarna i över 40 år, när en norsk baptistpastor inbjöd resebyråerna till julotta i Las Palmas på Gran Canaria 1964.

På Teneriffa fick Skandinaviska Turistkyrkan en fastighet som gåva i Puerto de la Cruz. Verksamheten kom i gång 1977 och 2000 invigdes Skandinaviska Turistkyrkan i egna lokaler i Puerto Colon Playa de las Americas. Som andra frikyrkor finansieras arbetet i turistkyrkornas arbete i huvudsak genom kollekter på turistorterna och gåvor från enskilda.

Sedan starten i Puerto Colon har Rune och Ulla-Britt varit kyrkans ankare. Ett par som tror på en växande kyrka. Om nu inte deras bibeltexter eller andliga sånger lockar, är deras café värt ett besök.

Mer information på www.turistkyrkan.org


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2005-06-04 13:23

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin