Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Turistkyrkan på södra Tenerife

På öns södra- och norra sida finns både svenska kyrkan (SKUT) och Turistkyrkan. Skandinaviska Turistkyrkan har funnits på Kanarieöarna i över 40 år, när en norsk baptistpastor inbjöd resebyråerna till julotta i Las Palmas på Gran Canaria 1964.

På Kanarioarna.nu kan man hitta en länk till ett reportage om Britta Hermansson som arbetar på Turistkyrkan. http://dagen.com/nyheter/artikel.asp?ID=87288

Skandinaviska Turistkyrkan har funnits på Kanarieöarna i över 40 år, när en norsk baptistpastor inbjöd resebyråerna till julotta i Las Palmas på Gran Canaria 1964.

På Teneriffa fick Skandinaviska Turistkyrkan en fastighet som gåva i Puerto de la Cruz. Verksamheten kom i gång 1977 och 2000 invigdes Skandinaviska Turistkyrkan i egna lokaler i Puerto Colon Playa de las Americas. Som andra frikyrkor finansieras arbetet i turistkyrkornas arbete i huvudsak genom kollekter på turistorterna och gåvor från enskilda.

Sedan starten i Puerto Colon har Rune och Ulla-Britt varit kyrkans ankare. Ett par som tror på en växande kyrka. Om nu inte deras bibeltexter eller andliga sånger lockar, är deras café värt ett besök.

Mer information på www.turistkyrkan.org


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2005-06-04 13:23

Om du är medlem och vill logga in till Articel !
Skriv in din epostadress.
Skriv ditt lösenord
Kryssa i här så lagrar vi ditt lösenord på din dator som en 'cookie' och du slipper logga in varje gång du besöker oss.
 
Har du glömt ditt lösenord? Klicka här!
 

 
Jag är inte medlem i tenerife.nu men vill gärna bli!
Skriv in din epostadress.
Skriv önskad signatur i forumet
Skriv önskat lösenord
Bekräfta lösenord
Policy för forum
De inlägg som görs i forum skall ha med Tenerife att göra, direkt eller indirekt. Svar på andras inlägg skall vara relevanta och ha med det första inlägget att göra. Man får inte lämna medvetet felaktig information. Tonen medlemmarna emellan skall vara vänlig och respektfull och man bör visa tolerans mot andra åsikter och intressen och tillåta 'högt till tak' i diskussionen. En uppmaning till deltagarna är att avhålla sig från att läsa sådana inlägg som man kan anta innehåller saker som man inte gillar.
Vi censurerar alla inlägg som uppmanar till olagligheter eller som innehåller personangrepp på identifierbara personer. Missköter man sitt medlemskap enligt ovan kommer man att förlora detsamma efter en varning.
Jag accepterar reglerna ovan        
Jag accepterar inte reglerna ovan
Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin