Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Dyrt att leva i Sverige och Norge

En återkommande fråga är om det är dyrare eller billigare att leva och bo på Teneriffa, jämfört med Sverige. Mitt svar har alltid varit, - Teneriffa är billigare. Med hjälp av världens .........

största databas, Numbeo.com, presenterar norska sajten canariajournalen.no ett svar närmare.

Konsumentpriserna visa sig vara nästan dubbelt så höga i Stockholm och i Oslo 2,5 gånger högre jämfört med Kanarieöarna. Räknar man in bostadskostnaden i beräkningen blir det betydligt dyrare i kalla Skandinavien. Hyra av bostad är 2,6 gånger högre i Stockholm och närmare tre gånger högre i Oslo, jämfört med Kanarieöarna.

Resultaten är ungefär desamma när det gäller restaurangbesök, när det gäller livsmedel är prisrelationerna nästan tre gånger dyrare
i Oslo och 1,7 gånger i Stockholm.

I artikeln har man också jämfört lönenivåer.
På Kanarieöarna är lönenivåerna långt under europeiskt genomsnittet. I genomsnitt tjänar en arbetare i Oslo 113 procent mer än kanarier. Jämför man med Stockholm är skillnaden 73 procent, efter skatt. Endast kategorin mobiltelefoni visar att Kanarieöarna är dyrare jämfört med Skandinavien.

Slutsats av sammanställningen blir att som pensionär kan man leva gott på Kanarieöarna och mitt svar kommer även i fortsättningen vara. – Ja, Teneriffa är billigare jämfört med Sverige.

Källa: canariajournalen.no
Här kan du jämföra priser på Numbeo.com
>>Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2017-01-17 12:15

Om du är medlem och vill logga in till Articel !
Skriv in din epostadress.
Skriv ditt lösenord
Kryssa i här så lagrar vi ditt lösenord på din dator som en 'cookie' och du slipper logga in varje gång du besöker oss.
 
Har du glömt ditt lösenord? Klicka här!
 

 
Jag är inte medlem i tenerife.nu men vill gärna bli!
Skriv in din epostadress.
Skriv önskad signatur i forumet
Skriv önskat lösenord
Bekräfta lösenord
Policy för forum
De inlägg som görs i forum skall ha med Tenerife att göra, direkt eller indirekt. Svar på andras inlägg skall vara relevanta och ha med det första inlägget att göra. Man får inte lämna medvetet felaktig information. Tonen medlemmarna emellan skall vara vänlig och respektfull och man bör visa tolerans mot andra åsikter och intressen och tillåta 'högt till tak' i diskussionen. En uppmaning till deltagarna är att avhålla sig från att läsa sådana inlägg som man kan anta innehåller saker som man inte gillar.
Vi censurerar alla inlägg som uppmanar till olagligheter eller som innehåller personangrepp på identifierbara personer. Missköter man sitt medlemskap enligt ovan kommer man att förlora detsamma efter en varning.
Jag accepterar reglerna ovan        
Jag accepterar inte reglerna ovan
Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin