Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Nu har vulkanen fått sitt namn

Den vulkan som reste sig från havsbotten 2011, söder om La Restinga på El Hierro, har nu fått ett eget namn. Alla minns väl den aktivitet som pågick under sex månader utanför El Hierro, skalv ........

som också kändes på Teneriffa. Intresset från medier och forskare från hela världen kom att sätta El Hierro på världskartan.

Nu har denna mäktiga undervattensvulkan fått sitt namn, Tagoro. Förslaget kom från den spanska oceanografiska institutet och den spanska marinen, hydro Institute.

Eftersom formen nästan är cirkulär till sin form och blivit som en mötesplats för hundratals nationella och internationella forskare, politiska ledare, fiskare och nyhetsmedia är namnet passande, tycker oceaniska institutet i ett pressmeddelande.

Källa: canariajournalen.no

Se ett Klipp från Vulcano El Hierro, 2014.
Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2016-06-01 11:43

Om du är medlem och vill logga in till Articel !
Skriv in din epostadress.
Skriv ditt lösenord
Kryssa i här så lagrar vi ditt lösenord på din dator som en 'cookie' och du slipper logga in varje gång du besöker oss.
 
Har du glömt ditt lösenord? Klicka här!
 

 
Jag är inte medlem i tenerife.nu men vill gärna bli!
Skriv in din epostadress.
Skriv önskad signatur i forumet
Skriv önskat lösenord
Bekräfta lösenord
Policy för forum
De inlägg som görs i forum skall ha med Tenerife att göra, direkt eller indirekt. Svar på andras inlägg skall vara relevanta och ha med det första inlägget att göra. Man får inte lämna medvetet felaktig information. Tonen medlemmarna emellan skall vara vänlig och respektfull och man bör visa tolerans mot andra åsikter och intressen och tillåta 'högt till tak' i diskussionen. En uppmaning till deltagarna är att avhålla sig från att läsa sådana inlägg som man kan anta innehåller saker som man inte gillar.
Vi censurerar alla inlägg som uppmanar till olagligheter eller som innehåller personangrepp på identifierbara personer. Missköter man sitt medlemskap enligt ovan kommer man att förlora detsamma efter en varning.
Jag accepterar reglerna ovan        
Jag accepterar inte reglerna ovan
Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin