Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Nya mobilregler på flyg

Mobilanvändning på flyg, vid start och landning, känner nog alla igen, men snart är inte det förbjudet när nu reglerna ändras. Elektronisk utrustning får vara påslagen under hela flygningen. Vi är vana att smarta telefoner, surfplattor och annan teknisk utrustning måste vara avstängda under .....

start och landning när vi är ute och flyger. Men nu ändrar EASA, flygsäkerhetsmyndigheten i Europa, reglerna.

I slutet av november kommer nya riktlinjer som innebär att elektronikprylar får användas under taxning, start och landning, men flygplansläge måste fortfarande användas. Enligt de regler som finns idag måste mobilen vara avstängd tills flygplanet har nått 3.000 meters höjd.

Röstsamtal via 3G och 4G
Ytterligare en nyhet är att EU-kommissionen nu ger flygbolagen möjlighet att erbjuda sina resenärer röstsamtal via 3G och 4G, inte bara via GSM-nätet som är tillåtet i dag.
Dessvärre ska man som flygresenär komma ihåg att de nya besluten inte innebär någon rättighet att få surfa eller prata i telefon ombord. Det är upp till flygbolaget att skaffa den tekniska utrustning som krävs för att det ska fungera. Men redan i dag är det cirka 200 flyg i Europa som är utrustade med rätt teknik för röstsamtal.

Källa: SVT.se


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-09-29 16:48

Om du är medlem och vill logga in till Articel !
Skriv in din epostadress.
Skriv ditt lösenord
Kryssa i här så lagrar vi ditt lösenord på din dator som en 'cookie' och du slipper logga in varje gång du besöker oss.
 
Har du glömt ditt lösenord? Klicka här!
 

 
Jag är inte medlem i tenerife.nu men vill gärna bli!
Skriv in din epostadress.
Skriv önskad signatur i forumet
Skriv önskat lösenord
Bekräfta lösenord
Policy för forum
De inlägg som görs i forum skall ha med Tenerife att göra, direkt eller indirekt. Svar på andras inlägg skall vara relevanta och ha med det första inlägget att göra. Man får inte lämna medvetet felaktig information. Tonen medlemmarna emellan skall vara vänlig och respektfull och man bör visa tolerans mot andra åsikter och intressen och tillåta 'högt till tak' i diskussionen. En uppmaning till deltagarna är att avhålla sig från att läsa sådana inlägg som man kan anta innehåller saker som man inte gillar.
Vi censurerar alla inlägg som uppmanar till olagligheter eller som innehåller personangrepp på identifierbara personer. Missköter man sitt medlemskap enligt ovan kommer man att förlora detsamma efter en varning.
Jag accepterar reglerna ovan        
Jag accepterar inte reglerna ovan
Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin