Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Mobilen äter upp semesterkassan under en utlandsresan

Självklart tar du med dig mobilen på semestern. Men lär dig hantera den utomlands, annars kan prislappen på sommarresan vida överstiga vad du räknat på. Det finns flera knep .....

- Mrmor, lägg på! Det blir jätte dyrt!!
att minimera kostnaderna för mobil- och datatrafik när du är utomlands. Bästa sättet att komma undan svindyra avgifter är att undvika att vistas på nätet och vänta med facebook-uppdateringarna tills du är hemma igen.

Det kan kosta dig hundratals kronor att bara kolla av de vanligaste nyhetstjänsterna och att se efter vad som har hänt på sociala medier medan du ligger på stranden.

Fem goda råd för dig som vill minimera mobilkostnaderna utomlands:

1. Stäng av telefonsvararen. Risken är överhängande att du i efterhand riskerar att få betala för att folk har ringt dig och talat in på din telefonsvarare om du reser utanför EU.

2. Det som verkligen kostar pengar är att vistas på nätet utomlands. Datatrafiken är dyr så ta alla tillfällen du kan och använd gratis WiFi där möjligheten finns, vilket numera de flesta hotell erbjuder, men även kaféer och andra samlingspunkter. Det sparar dig garanterat mycket pengar.

3. Stäng av olika appar och automatisk mejluppdatering så att du slipper betala för det, om du inte råkar befinna dig på ett ställe med gratis WiFi. Om du inte absolut behöver ta emot datatrafik, stäng av mottagningen helt och hållet medan du är borta.

4. Kom ihåg att slå på mobilen så fort du har landat på svensk mark igen. Den behöver registrera sig i här igen, annars fortsätter den att vara registrerad på ett utländskt nät. Om någon ringer dig och talar in på din telefonsvarare kan du tvingas betala den utländska räkningen, även fast det skett när du är hemma. Det är det nät som mobilen är registrerad mot vid varje tillfälle som avgör.

5. Du som har en smartphone kan installera en app som gör att du ringer via internet. Då kan du ringa gratis, om du befinner dig på ett ställe med gratis WiFi. Det fungerar med både Skype och FaceTime.

Källa: Privata Affärer


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2014-07-15 13:35

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin