Startsidan Bra att veta Forum Kalender WebCam NY Karta Calima Hyrbil Sök hotell
Jobbmarknaden Telekatalog El blocko Artiklar/nyheter Karta WebbKamera Kontakt
Nyheter & Information
Högtryck inför vintermörkret

Trots en fin sommar med både värme och sol slutar inte svenskarnas längtan efter en varm vintersemester. September och januari är månaderna då de flesta bokar sina resor och efterfrågan i höst är till och med större än under .....

förra årets rekordår.

– Det är ett mönster som funnits i många år, vi ser tydligt att bokningen är som hetast i september och januari, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på resebyrån Resia.

Fortfarande är det Kanarieöarna som säljer bäst inför vintern, enligt resebyråjättarna Ticket och Resia. På grund av att charterbolagen tidigare i år ställde in sina resor till Egypten, i samband med att UD avrådde från resor dit.

Apollo, Ving och Fritidsresor satsar framför allt på Kanarieöarna som alternativt resmål för de som ombokar sina resor från Egypten. Den som inte söker bad och sol satsar alltmer på weekendresor, en trend som tagit rejäl fart.

Den mest bokade storstaden är London, följt av New York, Paris och Barcelona.
London har gått upp med hela 43 procent jämfört med förra året.

Drygt 80 procent säger i en undersökning av Resia att de redan nu planerar en resa utomlands i höst eller vinter. Sammanlagt medverkade 1 135 personer.

Källa: TT

Planera en jul- och nyårsresa till solen!


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2013-09-15 15:49

Om du är medlem och vill logga in till Articel !
Skriv in din epostadress.
Skriv ditt lösenord
Kryssa i här så lagrar vi ditt lösenord på din dator som en 'cookie' och du slipper logga in varje gång du besöker oss.
 
Har du glömt ditt lösenord? Klicka här!
 

 
Jag är inte medlem i tenerife.nu men vill gärna bli!
Skriv in din epostadress.
Skriv önskad signatur i forumet
Skriv önskat lösenord
Bekräfta lösenord
Policy för forum
De inlägg som görs i forum skall ha med Tenerife att göra, direkt eller indirekt. Svar på andras inlägg skall vara relevanta och ha med det första inlägget att göra. Man får inte lämna medvetet felaktig information. Tonen medlemmarna emellan skall vara vänlig och respektfull och man bör visa tolerans mot andra åsikter och intressen och tillåta 'högt till tak' i diskussionen. En uppmaning till deltagarna är att avhålla sig från att läsa sådana inlägg som man kan anta innehåller saker som man inte gillar.
Vi censurerar alla inlägg som uppmanar till olagligheter eller som innehåller personangrepp på identifierbara personer. Missköter man sitt medlemskap enligt ovan kommer man att förlora detsamma efter en varning.
Jag accepterar reglerna ovan        
Jag accepterar inte reglerna ovan
Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2004 SIC Admin