Startsidan Bra att veta Kalender Karta Calima Arctic Ice Arctic Temperatures
Telekatalog Artiklar/nyheter Karta Kontakt
Nyheter & Information
Högtryck inför vintermörkret

Trots en fin sommar med både värme och sol slutar inte svenskarnas längtan efter en varm vintersemester. September och januari är månaderna då de flesta bokar sina resor och efterfrågan i höst är till och med större än under .....

förra årets rekordår.

– Det är ett mönster som funnits i många år, vi ser tydligt att bokningen är som hetast i september och januari, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på resebyrån Resia.

Fortfarande är det Kanarieöarna som säljer bäst inför vintern, enligt resebyråjättarna Ticket och Resia. På grund av att charterbolagen tidigare i år ställde in sina resor till Egypten, i samband med att UD avrådde från resor dit.

Apollo, Ving och Fritidsresor satsar framför allt på Kanarieöarna som alternativt resmål för de som ombokar sina resor från Egypten. Den som inte söker bad och sol satsar alltmer på weekendresor, en trend som tagit rejäl fart.

Den mest bokade storstaden är London, följt av New York, Paris och Barcelona.
London har gått upp med hela 43 procent jämfört med förra året.

Drygt 80 procent säger i en undersökning av Resia att de redan nu planerar en resa utomlands i höst eller vinter. Sammanlagt medverkade 1 135 personer.

Källa: TT

Planera en jul- och nyårsresa till solen!


Annons


Artikeln är publicerad av Webmaster 2013-09-15 15:49

Tipsa en bekant om     Till  Från 
Copyright © 2018 MaPS Admin